Retour- en restitutiebeleid

Elke teruggave en terugbetaling kan plaatsvinden in de volgende gevallen:

  • Binnen de wettelijke herroepingstermijn: de klant heeft een wettelijke termijn van 14 dagen vanaf ontvangst van het product (producten) om de intentie van retourneren aan te geven;
  • Bij niet-conformiteit met de producten of diensten.
  • In overeenstemming met de uitzonderingen op het herroepingsrecht, geregeld in RDL 1/2007, wordt de retourzending van producten die op maat zijn geconfigureerd (gepersonaliseerd) niet geaccepteerd.

De klant kan het bedrijf retourneren volgens de onderstaande procedure.

Communiceer de intentie van terugkeer

Om uw intentie om de apparaten of diensten binnen de in de vorige sectie vastgestelde periode te retourneren kenbaar te maken, moet u een e-mail sturen naar info@dual-link.com met uw e-mail, telefoon, gegevens van de producten die u wilt retourneren, evenals de datum van aankoop- en bestelnummer kunt u dit beheer ook telefonisch uitvoeren op +34 965505005.

Retour verzendkosten en hoe u dit moet doen.

Zodra de goederen in onze magazijnen zijn ontvangen en na controle van de staat, worden het bedrag en de verzendkosten terugbetaald, volgens de betalingswijze van de klant, behalve contant, die wordt terugbetaald door bankoverschrijving en in ieder geval binnen een periode van niet meer dan 14 kalenderdagen na ontvangst van de geretourneerde goederen. De directe kosten van het terugzenden van het goed of de dienst worden gedragen door de klant zoals vermeld in de LGCU. De kosten die voortvloeien uit de uitoefening van het herroepingsrecht zijn in ieder geval de verantwoordelijkheid van de klant.

Bovendien, in het geval van kosten voor demontage of verwijdering, komen deze voor rekening van de klant.

Bij niet-conformiteit zijn de kosten van het terugzenden en het incidenteel opnieuw verzenden van de artikelen voor rekening van Dual Link Distribution S.L.
In dit geval van fysieke apparaten, wordt een prepaid retourlabel per e-mail verzonden en hoeft u geen verzendkosten te betalen.

Een door de klant ontvangen product wordt als niet-conform beschouwd als het niet overeenkomt met de beschrijving of de visuele kenmerken die op het productblad vermeld staan op het moment van aankoop. Evenzo wordt een product dat bevlekt, bedorven, bedorven of bedorven is, niet werkt of niet overeenkomt met de door de klant geselecteerde maat en / of het model, als niet-conform beschouwd.

Maak het pakket klaar met de retourzending

Om ons het product toe te sturen, moet u een standaardverpakking of de originele verpakking gebruiken. Het geretourneerde product (of producten) moet in de originele verpakking zitten en niet gebruikt worden. De retourzending wordt naar het volgende adres gestuurd: Dual Link Distribuitón S.L. Av. Van de Rambla Nº 18 Entlo. 03550 San Juan de Alicante (Spanje).